Responsiv och mobilanpassad webbdesign

Responsiv och mobilanpassad webbdesign

Idag behöver webben funka lika bra i mobilen på stan, som på datorn hemma på skrivbordet. Det kräver nya sätta att såväl tänka som göra. Vi kallar det “One Web” – den enhetsoberoende webben – och vi har redan sysslat med det ett bra tag.

Att göra sin nya webb mobilanpassad – antingen genom en dedikerad mobilsida eller en responsivt producerad webbplats – har gått från en schysst feature till hygien. Med vårt ramverk Houston kan vi erbjuda smarta och innovativa lösningar för dina mobila behov.

article-mobile-elastic

Responsiv webbdesign – fantastiskt elastiskt

En produktion med responsiv webbdesign svarar mot den aktuella skärmens storlek och anpassar sin design och sitt innehåll därefter. Din vanliga webbplats krymper alltså ihop till en mobilanpassad version när det behövs. Lite som den här webbplatsen du befinner dig på nu.

article-mobile-dedicated

Dedikerad mobilwebb – lagom mycket

En responsiv mobilwebb bygger fortfarande på samma innehåll som din vanliga webbplats. På den mobila webben har vi andra förväntningar och begränsningar vad gäller innehåll. Snabbt, kort, effektivt, handlingsorienterat. En dedikerad mobilsida låter dig tala direkt till mobilsurfaren.

article-mobile-newtech

Ett tekniskt paradigmskifte

Gamla tekniker som Flash fungerar inte i mobila enheter, men nya tekniker som HTML5 och CSS3 är fullgoda ersättare. Och de fungerar även i moderna datorwebbläsare. Vill du även stödja äldre webbläsare betyder det tyvärr dubbla insatser.